Lev italienskt

Drömmen om Italien - vad hände sen?

Det finns drömmar som tar slut – abrupt till och med. Men så finns det dom som blir verklighet och bättre än drömmen… Så blev det för ett av paren i teveserien Drömmen om Italien ! Från att ha blivit bortröstade sent i tävlingen, tog verkligheten över och ledde dem vidare mot en ny version av den italienska drömmen.

Läsare av dittitalien.se kan möjligen erinra sig att jag och familjen klampade in i inspelningen av nämnda teveserie (om minnet sviker eller om du missat storyn kolla under Betraktelser).

 

I handlingens centrum stod renoveringen av ett blivande B&B, tio svenskar, en handfull bybor och så förstås; byn Lapedona, helt nära Adriatiska havet. Målet för de tävlande var att som finalister få driva det nyrenoverade B&B under en säsong.

 

Som vinnare stod ett ungt par från Malmö som framgångsrikt drev pensionatet sommaren 2010. Vid ett tillfälle råkade jag faktiskt se ena hälften av paret på Oasi, en stor livsmedelshall i Porto San Giorgio, men som respektfull och ödmjuk svensk lät jag bli att gå fram och hälsa. Man vill ju inte göra bort sig…, om du förstår vad jag menar.

 

Men, det är inte om vinnarna den här berättelsen ska handla, utan om ett av de par som inte fick uppleva drömmen som teve skapat.

När drömmen tog slut började en annan

Via lite märkliga vägar, som inkluderar denna sida och en italiensk-irländsk-schweizisk fastighetsutvecklare, kom jag i kontakt med Jan och Therese, ett av de tio tävlande paren. När de inte slogs för sin italienska dröm i teve, drev de med framgång en stor Benetton-butik i Göteborg.

 

Jag träffade Jan och Therese i Göteborg för att bl.a. diskutera mina och familjens erfarenheter av husköp i Italien. Det skulle dock visa sig att de redan köpt sig en fantastisk lägenhet i fastigheten Borgo Della Nave i byn Campofilone, några kilometer från Lapedona. Deras plan var att riva upp sina svenska bopålar och slå ner dem djupt, djupt i den italienska leran. Vilket också skedde!

Drömmen om Italien i verkligheten

I början av året fick vi  mail om att ”…nu går flyttlasset till Campofilone i Italien!” Med avundsvärt mod hade Jan och Therese gjort verklighet av sin dröm, tagit pick och pack och bosatt sig i vackra Campofilone. De hade också med sig vissa planer för sin vardagliga överlevnad. Till planerna hörde – skulle det visa sig – ett visst B&B i Lapedona… känt från teve, du vet.

Teves pensionat blir (äntligen!) Jan och Therese's

När vinnarparets säsong var över sattes pensionatet i vinterträda. Det fick Jan och Therese nys om. Snabbt insåg de att ”här ligger en möjlighet och bara väntar”. Lika snabbt bestämde de sig för att göra slag i saken och föreslå den italienska ägaren en ”deal”.   

 

Numera är det Jan och Therese som arrenderar och driver pensionatet och hyr ut rum till dig och andra som vill leva drömmen om Italien. Mer om hur du bokar, etc. hittar du på sajten Casa Svezia.

 

Läs också:

 

» Betraktelser; I huvudet på Anders…: Vi klampade in i Lapedona och Drömmen om Italien!

 

» Till salu: Italienska hus och lägenheter till saluDetta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Hyra hus eller lägenhet i Marche?

 

Italienare, svenskar, holländare m fl har berättat för oss att de kan tänka sig hyra ut sina italienska lägenheter och hus för kortare eller längre tid. Intresserad? Skicka ett mail med dina önskemål (antal rum, hyresperiod, typ av boende etc) så ser vi till att du får förslag som matchar dina krav.

Konkreta frågor eller bara nyfiken? Tveka inte – skicka ett mail så lovar vi att höra av oss!

Hjälp med att hitta bostaden du söker?

 

Det får du mer än gärna av Fabrizio, Jeannette eller Giovanna.
Skicka en rad med dina tankar och drömmar så vidarebefodrar vi dina önskemål. 
Läs mer »

Annonser ↓